Zorgunits en aanleunkamers
West-Brabant en Zeeland

Verplaatsbare zorgunits als extra kamer aan uw woning

Kwalitatief hoogwaardige zorgunits

Extra kamer volledig afgestemd op uw zorgbehoefte

Een zorgunit of zoals wij die liever noemen; een aanleunkamer, is dé oplossing wanneer er op de begaande grond extra ruimte nodig is. Bijvoorbeeld bij problemen met traplopen. Maar ook als het huis te klein wordt en verhuizen nu eenmaal geen optie is, biedt een aanleunkamer een efficiënte oplossing. Dus heeft u wel behoefte aan meer ruimte, maar geen zin in de stress van een verbouwing? Een aanleunkamer van Duo-Wonen neemt u direct al deze zorg uit handen.

Ik wil onze klanten laten zien dat verhuizen in 9 van de 10 gevallen helemaal niet nodig is.

Ben Hoog Stoevenbeld

Aanleunkamer bij groeiende zorgvraag

Grotere benedenverdieping zonder verbouwing

In tegenstelling tot het plaatsen van een traditionele aanbouw, wordt een zorgunit in één dag geplaatst. Hierdoor is de keuze voor uitbreiding van uw woning door een toenemende zorgvraag minder ingrijpend. Niet alleen vanuit sociaal-, maar zeker ook vanuit financieel oogpunt. Want onze aanleunkamers zijn bijzonder waardevast en daardoor gemakkelijk te verkopen wanneer deze niet meer nodig is.

Zorgunit als badkamer

In één dag volledig werkend geplaatst

Is het niet verantwoord om op de eerste verdieping een badkamer te hebben? Zonder ingrijpende verbouwingen realiseren wij een veilige badkamer beneden.

Zorgunit als badkamer

In één dag volledig werkend geplaatst

Is het niet verantwoord om op de eerste verdieping een badkamer te hebben? Zonder ingrijpende verbouwingen realiseren wij een veilige badkamer beneden.

Aanleunkamer als extra slaapkamer

Meer ruimte op uw huidige adres

Dagelijks een paar maal de trap oplopen kan een steeds grotere uitdaging worden. Een aanleunkamer biedt de oplossing.

  • In één dag geplaatst
  • Afgewerkt naar uw persoonlijke smaak en wensen
  • Geen ingrijpende verbouwing
  • Een vergunning niet nodig, slechts een meldingsplicht.

Dolgelukkig ben ik. Sinds kort heb ik een bijzondere zorgunit in de tuin. Waardoor het geven van zorg makkelijker wordt. Wat dit voor mij betekent? Zelfredzaamheid, kwaliteit van leven, verlichting! ‘Het is niet in één woord te vatten’. Ik ben aangewezen op zorg, sinds ik meerdere malen door zware beroertes werd getroffen. Ik raakte deels verlamd en kreeg afgelopen jaar nog een infarct. Dagelijkse pijn is een onderdeel van mijn leven. Naar boven gaan om te slapen of naar de badkamer gaan is voor mij een reëel risico. De aanleunkamer aan het huis is een prachtige uitkomst als voorziening om in ons eigen huis te kunnen blijven wonen. Hierdoor kan ik me terugtrekken op het moment dat ik overprikkeld raak.

Linda Blom – Sint Willebrord

Zorgunit als oplossing voor gezinnen

Ideale voorbereiding op zelfstandigheid

Een aanleunkamer is ook uitermate geschikt wanneer u of uw gezin extra ruimte nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer het voor uw kind nog geen optie is geheel zelfstandig te wonen. Dus ook wanneer permanente zorg niet de insteek is, maar slechts het voorbereiden op zelfstandigheid nodigen we u ook van harte uit eens het gesprek met ons aan te gaan.

Aanleunkamer als oplossing voor extra ruimte

Een kamer voor uzelf of uw gasten

Ook wanneer u plannen heeft voor een gastenverblijf of atelier is een aanleunkamer de perfecte oplossing. Let wel, heeft u geen zorgindicatie op uw adres, is een vergunning vereist. Een traject met uw gemeente waarbij wij als Duo-wonen u ook graag van dienst zijn met de benodigde technische documentatie.

Op 30-jarige leeftijd kreeg mijn vrouw een zwaar herseninfarct. Door de schade heeft ze veel onzichtbaar letsel overgehouden. Het letsel is onder andere continue zenuwpijn in haar gehele linker lichaamshelft. Prikkels zoals geluid en beweging zijn snel te veel. En ja wij hebben samen 3 kinderen….dus je snapt er is altijd geluid en beweging in en om het huis. Traplopen is een uitdaging waarbij ze ondersteuning nodig heeft. We wilden graag in het huis met bovenverdieping, in onze eigen omgeving blijven wonen, mede door een breed netwerk van familie, vrienden en buren om ons heen. Na zoeken en goed kijken tijdens mijn werk in de wijk als nachtzorg kwam ik al snel een mooie oplossing tegen. Een aanleunkamer! Maar ja hoe realiseer je dit? Duo-Wonen heeft ons verder op weg geholpen. Wat een verademing! Er werd geluisterd en meegedacht, hoe we het in 1ste plaats voor Linda zo prettig mogelijk konden maken maar daarnaast ook voor ons gezin. De aanleunkamer van Carin en Ben Hoog Stoevenbeld van Duo-Wonen was praktisch gezien de beste oplossing. Mijn vrouw kan zich terugtrekken in het rust/zit gedeelte op het moment als het haar teveel wordt. Ze ervaart dit als zeer prettig, het ontzorgt het hele gezin.

Elma Blom – Sint Willebrord

Aanleunkamer die voelt als een huis

Comfort van vastgoed is standaard voor onze zorgunit

Een aanleunkamer voelt bij Duo-Wonen niet anders dan de rest van uw woning. Onze verplaatsbare kamers en zorgunits worden namelijk gebouwd volgens het Woningbouwbesluit. De afwerking en de manier van bouwen zorgen ervoor dat uw aanleunkamer echt onderdeel is van uw woning.

Mantelzorgwoning

Stalen constructie / betonnen vloer

Levensduur 35+ jaar

Blijvend verplaatsbaar

Waardevast

Laag / neutraal energie verbruik

Houten chalet

Houten constructie / houten vloer

Levensduur 20 jaar

Permanente standplaats

Waardedaling

Hoog energie verbruik

Extra opties bij een aanleunkamer

Domotica & airco

Casco of volledig afgewerkt

Houten, kunststof of gemetseld aanzicht

Van 54 tot 135 m2 schakelbaar

Vloerverwarming

Energie LABEL ‘A’

Zonnepanelen

Warmtepomp

Infrarood verwarming binnen

Zelfvoorzienend

Voor onze dochter is de aanleunkamer een prachtige uitkomst. Ze gunt anderen ook zo’n voorziening. Veel mensen weten niet dat dit kan.

Corry Blom – Sint Willebrord

Aanleunkamer & zorgunits bij een zorgindicatie

Snel geplaatst en gekoppeld aan uw woning

Is er een zorgindicatie op uw adres? In dat geval heeft een aanleunkamer of zorgunit een meldingsplicht. Bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) kunt u een indicatie aanvragen op grond van de Wet langdurige zorg (Wlz).

Valt u onder de Wlz, dan kunt u bij het Zorginstituut Nederland kiezen om de zorg thuis te ontvangen. Kiest u ervoor om thuis te blijven wonen, dan kunt u in aanmerking komen voor een aanleunkamer of zorgunit gekoppeld aan uw woning. Uiteraard kunt u ons altijd bellen wanneer u hier vragen over heeft.

Dé zorgunit & aanleunkamer expert West-Brabant en Zeeland

Volledige transparantie van oriëntatie tot oplevering

De keuze voor een zorgunit of een aanleunkamer is een behoorlijke beslissing. Wij begrijpen dan ook als geen ander dat u tijd nodig heeft om zaken goed af te wegen. Gelukkig zijn er diverse families uit West-Brabant en Zeeland die u zijn voor gegaan in deze keuze. Dit met succes en naar volste tevredenheid van de bewoners.

Om ervoor te zorgen dat ook u de juiste keuze maakt, voor nu maar ook voor de jaren die volgen, bieden wij u volledige transparantie. Dit gedurende het gehele traject van kennismaking, oriëntatie, beslissen en alles dat daarop volgt, nu en in de toekomst.

Bezoek onze demo zorgunit in Roosendaal

Ervaar zelf de luxe en kwaliteit

U bent meer dan welkom onze zorgunit in Roosendaal te bezoeken. Voorafgaand aan uw bezoek een afspraak maken hoeft niet, maar is wel aan te raden. We zouden het namelijk erg jammer vinden wanneer we u net missen en u voor een gesloten deur staat.

Volg de bouw in onze werkplaats in Roosendaal

Brabantse gastvrijheid gedurende het gehele bouwproces

Als klant bent u dagelijks gedurende het gehele bouwproces, van harte welkom in onze werkplaats. Hier kunt u de bouw van uw eigen mantelzorgwoning, aanleunkamer of zorgunit op de voet volgen.

Volg de bouw in onze werkplaats in Roosendaal

Brabantse gastvrijheid gedurende het gehele bouwproces

Als klant bent u dagelijks gedurende het gehele bouwproces, van harte welkom in onze werkplaats. Hier kunt u de bouw van uw eigen mantelzorgwoning, aanleunkamer of zorgunit op de voet volgen.

Duo-Wonen is trotse partner van:

Meer informatie over onze zorgunits en aanleunkamers?

Privacy en zorg, samen op één adres

Adres

Belder 2-4
4704 RK Roosendaal

Contact ons

info@duo-wonen.nl
Tel: 088-560 20 99

Openingstijden

Kantoor: 9u – 17u