Mantelzorgwoning op maat uit brabant

Duurzaam geproduceerd in Roosendaal

Een mantelzorgwoning die 100% is afgestemd op uw zorgvraag

Interieur en exterieur sluiten we volledig aan op uw persoonlijke wensen

Een mantelzorgwoning is misschien niet het eerste waaraan u denkt. Maar wanneer de jaren gaan tellen, neemt de behoefte aan ondersteuning bij ons allemaal toe. Als familie weet u dat er iets moet gebeuren. Een besef dat meer dan eens gepaard gaat met de nodige emoties en stress. Daarom is het goed te weten dat uw verhaal bij Carin en Ben Hoog Stoevenbeld in goede handen is.

“Een beslissing als deze kost tijd, iets dat wij maar al te goed begrijpen.”

Carin Hoog Stoevenbeld , Duo Wonen

Mantelzorgwoningen voor ouderen

Ouders, kinderen en kleinkinderen zorgen voor elkaar

Verhuizen naar een mantelzorgwoning hoeft helemaal niet zo ingrijpend te zijn. Het kan juist ook een kans zijn voor alle betrokken generaties. Dit zowel financieel als vanuit sociaal oogpunt.

Sociaal & fiscaal voordeel voor iedereen

Mantelzorgwoning plaatsen bij ouderlijk huis

Wanneer er voldoende ruimte is op uw perceel, biedt dit mogelijk de oplossing. Wij plaatsen dan een mantelzorgwoning in de tuin. Op deze manier blijft u wonen in uw eigen vertrouwde omgeving. Uw kinderen en kleinkinderen kunnen permanent het vastgoed op uw perceel betrekken. Hierdoor ontstaat er een oplossing die zowel sociaal als financieel voordelig is voor alle betrokken generaties.

Sociaal & fiscaal voordeel voor iedereen

Sociaal & fiscaal voordeel voor iedereen

Wanneer er voldoende ruimte is op uw perceel, biedt dit mogelijk de oplossing. Wij plaatsen dan een mantelzorgwoning in de tuin. Op deze manier blijft u wonen in uw eigen vertrouwde omgeving. Uw kinderen en kleinkinderen kunnen permanent het vastgoed op uw perceel betrekken. Hierdoor ontstaat er een oplossing die zowel sociaal als financieel voordelig is voor alle betrokken generaties.

Mantelzorgwoning plaatsen bij familielid

Privacy en toch dichtbij elkaar

Maar wanneer een mantelzorgwoning plaatsen bij het ouderlijk huis geen optie is, biedt de tuin bij de woning van uw kinderen wellicht  een oplossing. U verhuisd wel, maar met minder emotionele impact. U behoudt uw privacy en bent toch dichbij uw kinderen en kleinkinderen. Een oplossing die net als de vorige vele sociale en fiscale voordelen met zich meebrengt voor de betrokken partijen.

“Mijn man was dementerend en kon moeilijk de trap op. Ik sliep boven, hij beneden in de huiskamer. ’s Nachts werd hij wakker en vroeg zich af wat hij beneden in de huiskamer deed en kwam dan naar boven. Ons huis was onveilig en werd me ook veel te groot om te onderhouden. Mijn schoonzoon kwam op het idee om een mantelzorgwoning in hun tuin te plaatsen. Ik had dit 10 jaar eerder moeten doen. De ondersteuning van onze familie en het gelijkvloers wonen heeft ons enorm ontzorgt.

Mevrouw Van Bergen - Baarle Nassau

Permanente zorg of een tijdelijke oplossing

Ideale voorbereiding op zelfstandigheid

Wanneer permanente zorg niet de insteek is, maar slechts het voorbereiden op zelfstandigheid, nodigen we u ook van harte uit eens het gesprek met ons aan te gaan. Mantelzorgwoningen zijn namelijk uitermate geschikt als geheel zelfstandig wonen geen optie is. Een verplaatsbare mantelzorgwoning of zorgunit is dan zowel tijdelijk als permanent de perfecte oplossing.

Mantelzorgwoning voor uw kinderen

Zelfstandig wonen en toch nooit alleen

De permanente zorgbehoefte van uw kind stelt u als ouders voor een dilemma. Het liefst wilt u dat uw kind bij u blijft wonen, maar de intensieve zorg maakt dit veelal onmogelijk. Ook hier bieden wij in veel gevallen de oplossing. Door de maatwerkmogelijkheden zijn onze mantelzorgwoningen zo in te richten dat deze perfect voldoen aan de eisen die een thuiszorg daaraan stelt.

“Voor onze Joris is het niet mogelijk om op zichzelf te wonen. Gelukkig hebben we voldoende ruimte en was een verplaatsbare woning van Duo-Wonen voor ons allemaal dé meest ideale oplossing. Mijn man en ik kunnen zo een oogje in het zeil houden en onze Joris heeft toch een eigen plekje.”

Laura van Gastel – Drimmelen

Thuishulp combineren met mantelzorg

Door de thuishulp wordt u in uw mantelzorgwoning geholpen op het gebied van schoonmaak, persoonlijke verzorging en medische verzorging. Samen met de praktische hulp van uw naasten en professionals kunt u zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen.

Kenmerken van een DUO WONEN mantelzorgwoning

Uw mantelzorgwoning is een combinatie van hoogstaande kwaliteit, duurzaamheid en laag energieverbruik. De verplaatsbare mantelzorgwoning van Duo Wonen wordt gebouwd volgens Woningbouwbesluit. En mag daarom met recht de titel ‘woning’ dragen.

Duo wonen mantelzorgwoning in vergelijking tot een houten chalet, de verschillen:

Mantelzorgwoning

Stalen constructie / betonnen vloer

Levensduur 40+ jaar

Blijvend verplaatsbaar door innovatieve constructie

Waardevast

Laag / neutraal energie verbruik

Het hele jaar comfortabel

Houten chalet

Houten constructie / houten vloer

Levensduur 20 jaar

Permanente standplaats

Waardedaling

Hoog energie verbruik

Gemaakt voor seizoensgebruik

Extra opties bij een mantelzorgwoning

Domotica & airco

Casco of volledig afgewerkt

Houten, kunststof of gemetseld aanzicht

Van 54 tot 135 m2 schakelbaar

Vloerverwarming

Energie LABEL ‘A’

Zonnepanelen

Warmtepomp

Infrarood verwarming binnen

Zelfvoorzienend

Standaard uitgebreide garantie op al onze mantelzorgwoningen

10 jaar op betonvloer en staalconstructie

15 jaar op dakbedekking

10 jaar op condens tussen het glas

1 jaar op gehele bouw en gebruikte materialen

Ze woonde in de monumentale boerderij in Nieuw-Beijerland. Dit huis had hoge drempels en werd veel te onveilig voor onze 86- jarige moeder. Ma wilde graag op het erf blijven wonen. Ze beleefd veel plezier aan het maken van verse soep en zet koffie voor de mensen die bij ons paard komen rijden op de manege. De mantelzorgwoning van Carin en Ben van Duo-Wonen was zowel financieel als praktisch veruit de beste oplossing voor de gehele familie.

Bas Koenraadt - Nieuw-Beijerland

Mantelzorgwoning bij een zorgindicatie

Snel geplaatst

Is er een zorgindicatie op uw adres? Dan komt u wellicht in aanmerking voor het  vergunningsvrij plaatsen van een mantelzorgwoning. Informeer u goed bij de gemeente, de regels willen per gemeente nog wel eens verschillen is de ervaring.

Dé mantelzorgwoninge specialist voor Brabant en Zeeland

Volledige transparantie van oriëntatie tot oplevering

De keuze voor een mantelzorgwoning is een ingrijpende beslissing. Wij begrijpen dan ook als geen ander dat u hierbij niet over één nacht ijs gaat. Gelukkig zijn er al diverse families uit Brabant en Zeeland die u zijn voorgegaan. Zij hebben deze stap met succes en naar volste tevredenheid gezet.

Om ervoor te zorgen dat ook u de juiste keuze maakt, voor nu maar ook voor de jaren die volgen, bieden wij u volledige transparantie. Dit gedurende het gehele traject van kennismaking, oriëntatie, beslissen en alles dat daarop volgt, nu en in de toekomst.

Bezoek onze demowoning in Roosendaal

Ervaar zelf de luxe en kwaliteit

U bent meer dan welkom onze demowoning in Roosendaal te bezoeken. Voorafgaand aan uw bezoek een afspraak maken hoeft niet, maar is wel aan te raden. We zouden het namelijk erg jammer vinden wanneer we u net missen en u voor een gesloten deur staat.

Volg de bouw in onze werkplaats in Roosendaal

Brabantse gastvrijheid gedurende het gehele bouwproces

Als klant bent u dagelijks gedurende het gehele bouwproces, van harte welkom in onze werkplaats. Hier kunt u de bouw van uw eigen mantelzorgwoning op de voet volgen.

Duo-Wonen is trotse partner van:

Meer informatie over onze mantelzorgwoningen?

Privacy en zorg, samen op één adres

Adres

Belder 2-4
4704 RK Roosendaal

Contact ons

info@duo-wonen.nl
Tel: 088-560 20 99

Openingstijden

Kantoor: 9u – 17u