Overweegt u een
verplaatsbare woning of kamer?

Dit zijn de meest gestelde vragen

Vragen over mantelzorgwoning

Hoe groot moet mijn tuin zijn voor een mantelzorgwoning?

U telt de afmeting van de mantelzorgwoning met daarbij rondom de woning een minimale loopruimte van 1 meter. Soms is een zijde van de woning zonder raam of deurpartij, dan kan de woning op 0.5 meter van een grens of van een schutting geplaatst worden. Als voorbeeld voor een woning van 6×9 heeft u minimaal 8×11 meter ruimte in uw tuin nodig.

Hoe lang duurt het om mijn mantelzorgwoning te bouwen?

De bouwtijd van een mantelzorgwoning duurt 2 maanden. Het is mede afhankelijk van de planning en van andere mantelzorgwoningen en aanleunkamers die op dat moment gebouwd worden.

Hoe is de afwerking van Duo-woningen bij oplevering?

De mantelzorgwoning komt helemaal afgewerkt aan op uw adres en wordt in de tuin geplaatst. Alle nutsvoorzieningen in en rondom de mantelzorgwoning worden geregeld door Duo-Wonen.

Als de woning staat komt de schilder de wanden netjes afwerken en wordt de door u gekozen vloerafwerking gelegd, bijvoorbeeld een vloerbedekking, pvc-laminaat of een kurkvloer, wat u zelf mooi en praktisch vindt. Na 4 à 5 dagen is de mantelzorgwoning klaar voor bewoning en krijgt u de sleutel.

Kent u mensen die erg handig zijn? U kunt er dan voor kiezen om de mantelzorgwoning casco te kopen. U plaatst dan als voorbeeld zelf de keuken, of u voorziet de wanden van een mooie kleur verf, het tegelen van de badkamer is ook een mogelijkheid.

Bij een casco uitvoering wordt de mantelzorgwoning ‘wind en waterdicht’ op het adres geplaatst. Alle nutsvoorzieningen in en rondom de mantelzorgwoning worden geregeld door Duo-Wonen

U gaat wonen in een huis met de kwaliteit van een Duo-woning. De woning is geheel voorzien van ramen met kunststof kozijnen, tuindeuren en een voordeur, binnenwanden en de binnendeuren zijn in de woning gebouwd. U hoeft enkel nog de afwerking met handige familie, vrienden of kennissen te realiseren. Bij het opmaken van een casco Duo-woning bespreken we vooraf welke werkzaamheden u zelf wilt gaan uitvoeren.

Wat is de prijs van een mantelzorgwoning?

Bij Duo-Wonen koopt u geen recreatiewoning of chalet, maar een volwaardig demontabel huis. Een goed product met een eerlijke prijs. Vanuit dat streven bouwen wij onze mantelzorgwoningen. Daarom zijn al onze mantelzorgwoningen standaard opgebouwd met thermische en constructieve hoogwaardige vloer/wand en dak elementen. De specifieke bouwmethode met de betonnen vloer en opbouw met een stalen constructie vertaalt zich in een waardevol vastgoed object. 

Onze verplaatsbare woningen worden gebouwd volgens de standaard eisen van permanent bouwen. Daarom mag een Duo-woning met recht de titel ‘woning’ dragen en kunt u nog jaren genieten van het hoge leef comfort van onze woningen.

Een goed geïsoleerde woning verdient zich terug in lage energierekeningen. Met een Duo-woning kunt u nu en in de toekomst eenvoudig van het gas af. Investeren in isolatie is tegenwoordig een betere belegging dan wanneer u uw geld op een spaarrekening laat staan.

Sommige woningcorporaties bieden mensen de mogelijkheid een mantelzorgwoning te huren. Informeer bij uw woningcorporatie naar de mogelijkheden.

Is mijn Mantelzorgwoning na verloop van tijd nog geld waard?

Een mantelzorgwoning van Duo-Wonen is ook écht een woning. Onze verplaatsbare woningen worden namelijk gebouwd volgens Woningbouwbesluit. Daarom mag een Duo-woning met recht de titel ‘woning’ dragen. Een Duo-woning blijft eenvoudig verplaatsbaar en daardoor eenvoudig verkoopbaar. In de toekomst is er een groot tekort aan gelijkvloerse woningen. De waarde van een duo-woning is te vergelijken met de markt van vastgoed en zijn veelgevraagde objecten. In de verkoop van uw Duo-mantelzorgwoning willen we graag bemiddelen. We zetten ons netwerk in en zorgen voor het transport en het verplaatsen van uw mantelzorgwoning.

Wanneer kan ik de demo-mantelzorgwoning bezichtigen?

Bel Carin op tel 06-21115909, zij maakt een afspraak met u om de demo- mantelzorgwoning van 54m2 te bezichtigen in Roosendaal. Mailen kan ook naar carin@duo-wonen.nl

Vragen over zorgunits

Hoe groot moet mijn tuin zijn voor een zorgunit?

U telt de afmeting van de zorgunit met daarbij rondom een minimale loopruimte van 1 meter. Soms is een zijde van de zorgunit zonder raam of deurpartij, dan kan de zorgunit 0.5 meter van een grens of van een schutting geplaatst worden.

Als voorbeeld voor een zorgunit van 3×6 heeft u minimaal 5×8 meter ruimte in uw tuin nodig. Aan de zorgunit van 3×6 wordt een portaal gemaakt. Het portaal is 2,5 bij 2,5 meter, dat komt bij de afmeting van 5×8 meter. Met een portaal wordt de zorgunit aan de achterdeur van uw woning bevestigd. Een andere afmetingen voor een zorgunit is 4×6 meter.

Hoe lang duurt het om mijn zorgunit te bouwen?

De bouwtijd van een zorgunit duurt 2 maanden. Het is mede afhankelijk van de planning van andere mantelzorgwoningen en zorgunits die op dat moment gebouwd worden.

Hoe is de afwerking van een zorgunit bij oplevering?

De zorgunit komt bijna gereed aan op uw adres en wordt aan uw woning gekoppeld. Alle nutsvoorzieningen in en rondom de zorgunit worden geregeld door Duo-Wonen. De zorgunit heeft in de badkamer een wastafel, een inloopdouche en eventueel bad en toilet met een slaapkamer.

De gehele zorgunit is voorzien van verwarming, heeft ramen met kunststof kozijnen, brede deuren en geen drempels. Binnenwanden en binnendeuren zijn geverfd.

Als de zorgunit gekoppeld is aan uw woning, komt de schilder de binnenwanden en deuren netjes afwerken en wordt de door u gekozen vloerafwerking gelegd, bijvoorbeeld een vloerbedekking, antislip pvc- laminaat of een kurkvloer, kleur en materiaal naar keuze, wat u mooi en praktisch vindt.

Optioneel te bespreken:

 • Tuindeuren
 • Badmeubel
 • Bad
 • Extra hulpmiddelen
 • Rolluiken
 • Zonnescherm
 • Zonnepanelen
 • Infrarood verwarming voor de binnen verwarming
 • Domotica hulpmiddelen

Ben komt vrijblijvend langs om uw thuissituatie te bekijken. De prijs voor het transport en de plaatsing is afhankelijk van de afstand naar locatie die overbrugt moet worden, maar ook van de reikwijdte en de zwaarte van de kraan die nodig is om de zorgunit in uw tuin te plaatsen. Na 4 à 5 dagen is de zorgunit klaar voor gebruik en bewoning.

Wat is de prijs van een zorgunit?

Bij Duo-Wonen koopt u geen houtskeletbouw, maar een volwaardig demontabele aanbouw aan uw huis. Een goed product met een eerlijke prijs. Vanuit dat streven bouwen wij onze zorgunits. Daarom zijn al onze zorgunits standaard opgebouwd met thermische en constructieve hoogwaardige vloer/wand en dak elementen. De specifieke bouwmethode met de betonnen vloer en opbouw met een stalen constructie vertaalt zich in een waardevol vastgoed object. 

Onze zorgunits worden gebouwd volgens de standaard eisen van permanent bouwen. Daarom mag een Duo-zorgunit met recht vergeleken worden met een vaste aanbouw. Na koppeling aan uw woning kunt u jaren genieten van het hoge leef comfort van onze zorgunits.

Een goed geïsoleerde zorgunit verdient zich terug in lage energierekeningen. Met een Duo-zorgunit kunt u nu en in de toekomst eenvoudig van het gas af. Investeren in isolatie is tegenwoordig een betere belegging dan wanneer u uw geld op een spaarrekening laat staan.

We bieden maatwerk als het om een zorgunit gaat. Een zorgunit kan bestaan uit:

 • een slaapkamer met badkamer en inloopdouche.
 • enkel een slaapkamer
 • enkel een badkamer met inloopdouche
 • een rust/zitgedeelte, een slaapkamer met badkamer/ inloopdouche

De prijs van een zorgunit hangt af van de verschillende wensen en faciliteiten. Om de exacte zorgunit prijzen op te vragen kunt u daarom het beste vrijblijvend contact met ons opnemen via het formulier.

Sommige woningcorporaties bieden mensen de mogelijkheid een zorgunit te huren. Informeer bij uw woningcorporatie naar de mogelijkheden.

Wanneer maakt ik de overweging om een zorgunit te kopen?

Een zorgunit wordt toegepast wanneer:

 • u in uw huis wilt blijven wonen, maar geen energie meer heeft om een verbouwing te regelen. 
 • uw woning snel gelijkvloers gemaakt moet worden, dit kan gebeuren wanneer iemand opeens niet meer veilig de trap naar boven op kan naar de badkamer en/of slaapkamer.
 • u een groot deel van de investering wilt terugvorderen als u de zorgunit niet meer nodig heeft. De zorgunit wordt losgekoppeld en elders ingezet aan een andere woning. Uw woning en tuin wordt in de oude staat teruggebracht.

Is mijn zorgunit na verloop van tijd nog geld waard?

Een zorgunit van Duo-Wonen is een volwaardige flexibele aanbouw aan uw huis. Onze demontabele zorgunits voldoen aan de standaard eisen voor permanent bouwen. Een Duo-zorgunit blijft eenvoudig verplaatsbaar en daardoor eenvoudig verkoopbaar. In de toekomst is er een groot tekort aan gelijkvloerse woningen. Aan een Duo-zorgunits kunnen we een woonkamer en keuken gedeelte koppelen, zodat het een mantelzorgwoning wordt.

De waarde van een duo-zorgunit is te vergelijken met de markt van vastgoed en zijn veelgevraagde objecten.

In de verkoop van uw Duo-zorgunit willen we graag bemiddelen. We zetten ons netwerk in, regelen de verkoop en zorgen voor het transport en het verplaatsen van uw zorgunit. Uw huis en tuin wordt in oude staat hersteld.

Wanneer kan ik een zorgunit bezichtigen?

Bel Carin op tel 06-21115909, zij maakt een afspraak met u om de demo- zorgnunit van 18m2 te bezichtigen in Roosendaal.

Duo-Wonen is trotse partner van:

Meer informatie, neem contact met ons op

Privacy en zorg, samen op één adres

Adres

Belder 2-4
4704 RK Roosendaal

Contact ons

info@duo-wonen.nl
Tel: 088-560 20 99

Openingstijden

Kantoor: 9u – 17u