Zorgunit / aanleunkamer uit Roosendaal

Verplaatsbare zorgunit als extra kamer aan uw woning

Kwalitatief hoogwaardige zorgunits

Extra kamer volledig afgestemd op uw zorgbehoefte

Een zorgunit of ook wel een aanleunkamer genoemd, is dé oplossing wanneer er op de begane grond extra ruimte nodig is. Bijvoorbeeld bij problemen met traplopen. Door een zorgunit te plaatsen heeft u direct een antwoord op de zorgbehoefte en is een ingrijpende verbouwing niet meer nodig. Ook kunt u daardoor in de vertrouwde omgeving blijven wonen.

“Ik wil onze klanten laten zien dat verhuizen in 9 van de 10 gevallen helemaal niet nodig is, met het gebruik van een zorgunit van Duo Wonen.”

Ben Hoog Stoevenbeld

Zorgunit bij groeiende zorgvraag

Meer ruimte en wooncomfort zonder verbouwing

In tegenstelling tot het plaatsen van een traditionele aanbouw, wordt een zorgunit in één dag geplaatst. Hierdoor is het uitbreiden van uw woning door een toenemende zorgvraag minder ingrijpend. Ook vanuit financieel oogpunt. Onze zorgunits zijn namelijk bijzonder waardevast door de zeer degelijke wijze van constructie en het is daardoor mogelijk de zorgunit te verkopen als deze later niet meer nodig is.

Zorgunit als badkamer

In één dag volledig werkend geplaatst

Is het niet meer verantwoord om op de eerste verdieping een badkamer te hebben? Zonder ingrijpende verbouwingen realiseren wij ook een zorgunit in de vorm van een veilige badkamer beneden.

Zorgunit als badkamer

In één dag volledig werkend geplaatst

Is het niet meer verantwoord om op de eerste verdieping een badkamer te hebben? Zonder ingrijpende verbouwingen realiseren wij ook een zorgunit in de vorm van een veilige badkamer beneden.

Zorgunit als extra slaapkamer

Als traplopen een probleem wordt.

Dagelijks een paar maal de trap oplopen kan een steeds grotere uitdaging worden. Een zorgunit biedt de oplossing.

  • In één dag geplaatst
  • Afgewerkt naar uw persoonlijke smaak en wensen
  • Geen ingrijpende verbouwing
  • Een vergunning niet nodig, slechts een meldingsplicht.

“Dolgelukkig ben ik. Sinds kort heb ik een bijzondere zorgunit in de tuin. Waardoor het geven van zorg makkelijker wordt. Wat dit voor mij betekent? Zelfredzaamheid, kwaliteit van leven, verlichting! ‘Het is niet in één woord te vatten’. Ik ben aangewezen op zorg, sinds ik meerdere malen door zware beroertes werd getroffen. Ik raakte deels verlamd en kreeg afgelopen jaar nog een infarct. Dagelijkse pijn is een onderdeel van mijn leven. Naar boven gaan om te slapen of naar de badkamer gaan is voor mij een reëel risico. De zorgunit aan het huis is een prachtige uitkomst als voorziening om in ons eigen huis te kunnen blijven wonen. Hierdoor kan ik me terugtrekken op het moment dat ik overprikkeld raak.”

Linda Blom – Sint Willebrord

Zorgunit als oplossing voor gezinnen

Ideale voorbereiding op zelfstandigheid

Een zorgunit is ook uitermate geschikt wanneer uw kind of een ander familielid door een beperking nog niet geheel zelfstandig kan wonen. Ook als u verwacht dat de situatie niet permanent is kan de zorgunit door zijn verplaatsbaarheid een oplossing bieden. Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bekijken.

“Op 30-jarige leeftijd kreeg mijn vrouw een zwaar herseninfarct. Door de schade heeft ze veel onzichtbaar letsel overgehouden. Het letsel is onder andere continue zenuwpijn in haar gehele linker lichaamshelft. Prikkels zoals geluid en beweging zijn snel te veel. En ja wij hebben samen 3 kinderen….dus je snapt er is altijd geluid en beweging in en om het huis. Traplopen is een uitdaging waarbij ze ondersteuning nodig heeft. We wilden graag in het huis met bovenverdieping, in onze eigen omgeving blijven wonen, mede door een breed netwerk van familie, vrienden en buren om ons heen. Na zoeken en goed kijken tijdens mijn werk in de wijk als nachtzorg kwam ik al snel een mooie oplossing tegen. Een aanleunkamer! Maar ja hoe realiseer je dit? Duo-Wonen heeft ons verder op weg geholpen. Wat een verademing! Er werd geluisterd en meegedacht, hoe we het in 1ste plaats voor Linda zo prettig mogelijk konden maken maar daarnaast ook voor ons gezin. De aanleunkamer van Carin en Ben Hoog Stoevenbeld van Duo-Wonen was praktisch gezien de beste oplossing. Mijn vrouw kan zich terugtrekken in het rust/zit gedeelte op het moment als het haar teveel wordt. Ze ervaart dit als zeer prettig, het ontzorgt het hele gezin.”

Elma Blom – Sint Willebrord

Zorgunit met het comfort van een moderne woning

Een zorgunit moet prettig en gezellig aanvoelen

Een zorgunit voelt bij Duo-Wonen niet anders dan de rest van uw woning. Onze zorgunits worden namelijk gebouwd volgens het Woningbouwbesluit. De afwerking en de manier van bouwen zorgen ervoor dat uw zorgunit echt onderdeel is van uw woning.

Zorgunit

Stalen constructie / betonnen vloer

Levensduur 40+ jaar

Blijvend verplaatsbaar

Waardevast

Laag / neutraal energie verbruik

Het hele jaar comfortabel

Houten chalet

Houten constructie / houten vloer

Levensduur 20 jaar

Permanente standplaats

Waardedaling

Hoog energie verbruik

Gemaakt voor seizoensgebruik

Extra opties bij een zorgunit

Domotica & airco

Casco of volledig afgewerkt

Houten, kunststof of gemetseld aanzicht

Van 54 tot 135 m2 schakelbaar

Vloerverwarming

Energie LABEL ‘A’

Zonnepanelen

Warmtepomp

Infrarood verwarming binnen

Zelfvoorzienend

“Voor onze dochter Linda is de aanleunkamer een prachtige uitkomst. Ze gunt anderen ook zo’n voorziening. Veel mensen weten niet dat dit kan.”

Corry Blom – Sint Willebrord

Zorgunit bij een zorgindicatie

Snel geplaatst en gekoppeld aan uw woning

Is er een zorgindicatie op uw adres? Dan komt u wellicht in aanmerking voor het  vergunningsvrij plaatsen van een zorgunit. Informeer u goed bij de gemeente, de regels willen per gemeente nog wel eens verschillen is de ervaring.

Dé zorgunit expert Brabant en Zeeland

Wij begeleiden u van oriëntatie tot oplevering

De keuze voor een zorgunit is een behoorlijke beslissing. Wij begrijpen dan ook als geen ander dat u tijd nodig heeft om zaken goed af te wegen. Gelukkig zijn er diverse families uit Brabant en Zeeland die u zijn voor gegaan in deze keuze. Dit met succes en naar volste tevredenheid van de bewoners.

Om ervoor te zorgen dat ook u de juiste keuze maakt, voor nu maar ook voor de jaren die volgen, bieden wij u goede begeleiding bij het maken van een keuze. Gedurende het gehele traject kunt u bij ons terecht voor advies of bij vragen.

Bezoek onze demo zorgunit in Roosendaal

Ervaar zelf de luxe en kwaliteit van een zorgunit van Duo Wonen

U bent meer dan welkom onze zorgunit in Roosendaal te bezoeken. Voorafgaand aan uw bezoek een afspraak maken hoeft niet, maar is wel aan te raden. We zouden het namelijk erg jammer vinden wanneer we u net missen en u voor een gesloten deur staat.

Volg de bouw in onze werkplaats in Roosendaal

Brabantse gastvrijheid gedurende het gehele bouwproces
Als klant bent u dagelijks gedurende het gehele bouwproces, van harte welkom in onze werkplaats. Hier kunt u de bouw van uw eigen mantelzorgwoning, aanleunkamer of zorgunit op de voet volgen.

Volg de bouw in onze werkplaats in Roosendaal

Brabantse gastvrijheid gedurende het gehele bouwproces
Als klant bent u dagelijks gedurende het gehele bouwproces, van harte welkom in onze werkplaats. Hier kunt u de bouw van uw eigen mantelzorgwoning, aanleunkamer of zorgunit op de voet volgen.

Duo-Wonen is trotse partner van:

Meer informatie over onze zorgunits en aanleunkamers?

Privacy en zorg, samen op één adres

Adres

Belder 2-4
4704 RK Roosendaal

Contact ons

info@duo-wonen.nl
Tel: 088-560 20 99

Openingstijden

Kantoor: 9u – 17u